BLOKHUISPOORT

RONDEIDINGEN

Als een echte ‘boef’ de gevangenis in. Laat je rondleiden door een oud bewaarder door De Blokhuispoort. Leerzaam, leuk en spannend!

Een gevangenis heeft in de volksmond verschillende bijnamen. Denk aan bajes, bak, cel, traliezicht of petoet! Hoe je het ook noemt, het blijft voor de meeste mensen gelukkig een plek waar je nooit hoeft te ‘zitten’. Toch ben je vast wel eens nieuwsgierig geweest hoe een gevangenis er nou eigenlijk uitziet….

Je kunt je daarom laten rondleiden in de oude gevangenis van Leeuwarden. Ga terug naar het verleden en zie hoe mensen vroeger gevangen zaten. Je wordt hierbij rondgeleid door een oud bewaarder. Waan je voor heel even in de huid van een crimineel en krijg een goede indruk hoe een boef zijn dagen achter de tralies slijt.

Rondleiding voor groepen
Voor groepen vanaf vijftien personen kunt u een rondleiding door de Blokhuispoort reserveren van maandag t/m zaterdag. Voor € 7,50 per persoon krijgt u in Café de Bak een bakje koffie/thee met gebak, waarna de oud-bewaarder u zal ophalen. De bewaarders hebben allemaal in de Blokhuispoort gewerkt en nemen u graag mee terug in de tijd.

Zaterdagrondleiding voor iedereen
Op zaterdag zijn onze bewaarders aanwezig en kunt u om 12.00, 14.00 en 16.00 uur aansluiten voor een rondleiding (€ 10 p.p.). Tijdens bijzondere evenementen kan het zijn dat de rondleiding niet doorgaat. Kijkt u daarom altijd even bij contact voor bijzondere evenementen-openingstijden.

Een rondleiding plannen?
cafedebak@carex.nl
06-11172362.

 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.